Ward Thomas

Ward Thomas

Ward Thomas is de naam van de band van de jonge tweelingzussen Catherine en Lizzy Ward die afkomstig zijn uit Zuid-Engeland maar klinken alsof ze uit Amerika komen. De samenzang, zoals zo vaak bij muzikale zussen, is van een uitzonderlijk hoog niveau en past perfect bij de pakkende popsongs die geworteld zijn in de Amerikaanse country maar een duidelijk Brits gevoel hebben.

Catherine’s en Lizzy’s liefde voor muziek ontwikkelde zich al op jonge leeftijd. Na een bezoek aan een nicht in Canada, die hen kennis liet maken met de muziek van artiesten als Johnny Cash, Dixie Chicks, Alison Krauss en Carrie Underwood, vielen de meiden als een blok voor de country.

Het op 27 april te verschijnen debuutalbum From Where We Stand, dat werd opgenomen in Nashville, kreeg in Engeland al zeer goede recensies en de single Push For The Stride is reeds opgepikt door BBC Radio 2.

Op 28 april komt Ward Thomas naar Nederland voor een optreden in Paradiso, Amsterdam. Vorig jaar speelde Ward Thomas op het BBC Radio 2 Festival in Hyde Park met o.a. Gregory Porter, Blondie, Jef Lynne’s ELO en Chrissie Hynde.

Enkele quotes uit de Britse media:
“Ward-Thomas are fresh artists with country influences and the dexterity to create a credible home grown version of the music – SUNDAY TIMES

“Could the twin-ssister Country duo be Britain’s answer to Dolly Parton?” – THE INDEPENDENT

“That was sensational… Catherine and Lizzy Ward Thomas. You’ll be hearing a lot more of them. That was terrific.” – Terry Wogan (BBC)