Thomas Dybdahl gaat all-in op zijn nieuwe album

Thomas Dybdahl gaat all-in op zijn nieuwe album

All These Things is het achtste studioalbum van de Noorse artiest Thomas Dybdahl. Dit album is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Dybdahl, Grammy winnend producent Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Tracy Chapman) en een handvol legendarische sessiemuzikanten.

In slechts drie dagen tijd namen ze alle tracks op in de beroemde Sunset Sounds Studio’s. Een vlijmscherpe productie, groovende drums en zwoele gitaren afgetopt met de dromerige vocalen van Thomas Dybdahl. Een album van pure klasse en kwaliteit waarop de chemie tussen alle muzikanten duidelijk voelbaar is. Luister alvast naar de singles Can I Have It All en Look At What We’ve Done. All These Things verschijnt op 12 oktober via V2 Records, pre-order het album hier.

Thomas Dybdahl over de samenwerking met Larry Klein:

‘Larry en ik hadden al een tijdje contact over het opnemen van een album op de ouderwetse manier. De beste sessiemuzikanten, de beste locatie, goede liedjes en een super strak schema, zodat we de tijd optimaal moesten benutten en onze instincten moesten vertrouwen zonder dat we teveel over konden doen.’

Het album bevat een aantal legendarische sessiemuzikanten met een discografie die lang genoeg is om een encyclopedie te vullen. James Gadson (drums voor Temptations, Bill Withers, Marvin Gaye), Dean Parks (gitaar voor Elton John, Crosby & Nash, Madonna), Patrick Warren (toetsen voor Bob Dylan, Taylor Swift, Chris Cornell), Dan Lutz (basgitaar voor Michael Bublé), Brian MacLeod (drums) en David Baerwald (gitaar) vormen de basisband op het album.

‘Niet iedereen heeft het voorrecht om met legendes als deze de studio in te gaan en het een werkdag te noemen. Ik moest mezelf af en toe knijpen en mezelf focussen om erbij te blijven en te genieten.’

In februari 2019 gaat Thomas Dybdahl op tour door Europa, waarbij hij ook Nederland aandoet:

11.02 | Nochtspeicher, Hamburg
12.02 | Paradiso Noord, Amsterdam
14.02 | Union Chapel, London
15.02 | Café de la Danse, Paris
17.02 | Artheater, Cologne
18.02 | Rotonde Botanique, Brussels
19.02 | Frannz Club, Berlin
21.02 | Nalen Klubb, Stockholm