PEACHES KONDIGT NIEUW ALBUM AAN

PEACHES KONDIGT NIEUW ALBUM AAN

Op 25 september zal Peaches haar nieuwe album ‘Rub’ uitbrengen. Haar eerste album in 6 jaar tijd zal verschijnen op haar eigen label I U SHE Music. Op het album zijn gastrollen weggelegd voor Kim Gordon (Sonic Youth) en Feist.

‘Rub’ is in de loop van 2014 opgenomen in Peaches haar eigen garage studio in Los Angeles, samen met goede vriend Vice Cooler. Dit heeft geresulteerd in een album vol diepe bassen en verleidelijke beats. In openingstrack ‘Close Up’ schotelt Kim Gordon cool als altijd een semi spoken word track voor. In de afsluiter ‘I Mean Something’ komt vaste gast Feist voorbij met een onweerstaanbare woordloze melodie. Er zijn ook 2 break-up songs op het album te vinden, het duistere ‘Free Drink Ticket’ en het catchy ‘Dumb Fuck’ waarop ze persoonlijker dan ooit is.

Peaches zal wederom van iedere track op het album een video regisseren dan wel cureren. De eerste door haar geregisseerde video die verschijnt is gemaakt voor het nummer ‘Light In Places’ en is geschreven voor de Britse performance artist / trapeze danseres Empress Stah. De video draait om haar onovertroffen laser butt plug show. Ja, dat las u goed.

Peaches kende een bliksemstart toen zij in 2000 haar debuut ‘The Teaches Of Peaches’ uitbracht en single ‘Fuck The Pain Away’ in films en series als Lost In Translation, 30 Rock, South Park en True Blood verscheen. Op latere releases werkte zij samen met o.a. Iggy Pop, Joan Jett, Josh Homme & Beth Ditto.

De afgelopen 6 jaar heeft zij zeker niet stilgezeten. Zo heeft ze een one-woman productie van ‘Jesus Christ Superstar’ uitgevoerd onder de naam ‘Peaches Christ Superstar’, een electro-rock opera geschreven die uiteindelijk uitmondde in een film, de titelrol gezongen van de 17e-eeuwse opera ‘L’Orfeo’ van Monteverdi en samengewerkt met artiesten als Yoko Ono, Major Lazer, Le Tigre, & REM.

De carrière van Peaches is bijzonder fraai vastgelegd in het fotoboek ‘What Else Is In The Teaches Of Peaches’ dat op 16 juli verschijnt. Hierin registreert fotograaf Holger Talinski haar leven thuis en on the road, op het podium en behind the scenes.