Mumford & Sons kondigt vierde album aan

Mumford & Sons kondigt vierde album aan

Op 16 november brengt Mumford & Sons het langverwachte nieuwe album Delta uit. Als voorproefje op het vierde album heeft de Britste band zojuist de eerste single Guiding Light geprimeurd.
Het is een duizelingwekkend folkrock nummer dat opbouwt en opbouwt, losbarst en dan nogmaals losbarst. Derhalve een krachtige en nadrukkelijke terugkeer. Voor alle fans is er nog meer goed nieuws:
Een zestig data tellende tournee, waarbij het viertal dertien landen zal aandoen, wordt op 4 oktober bekendgemaakt.

Sinds de release van Wilder Mind in mei 2015 en het gemeenschappelijke minialbum Johannesburg in de zomer van 2016 heeft Mumford & Sons een rijke en vruchtbare ader aangeboord voor het schrijfproces van Delta. Op Wilder Mind had de band een groots en elektrisch georiënteerd geluid dat op maat gemaakt bleek als aanjager voor de optredens op de mainstage van vele festivals. Het geluid op Delta heeft niets aan die grootsheid ingeboet, maar is ditmaal gekoppeld aan intimiteit en een uitzinnig gevoel. Het is deze combinatie die Mumford & Sons deed uitgroeien tot een van de grootste bands van de afgelopen jaren.

Delta is een album met verschillende tinten, kleuren en texturen. Het album markeert het tienjarig bestaan van Mumford & Sons en is onttrokken aan de gemeenschappelijke ervaringen van het leven onderweg. Een roerende collectie nummers die in zowel muzikaal als tekstueel opzicht intiemer en meer uitgesponnen zijn dan ooit tevoren. Het is ook teder, introspectief en beschouwend, in perfecte harmonie met extatische stadion-dynamieken. Delta klinkt als een album dat de carrière van de band definieert en is een duidend en opwindend album van een Britse band in de vorm van haar leven.

In 2019 viert het debuutalbum Sigh No More haar tienjarig bestaan. Sigh No More vormde het begin van een ongelofelijk decennium. Maar ondanks de meervoudige nummer 1 albums die Mumford & Sons overal ter wereld scoorde, zijn het die nummers die continu opnieuw worden gedefinieerd als ze live worden gespeeld.