Menahan Street Band kondigt nieuw album aan

Menahan Street Band kondigt nieuw album aan

De titel is ‘The Exciting Sounds Of Menahan Street Band’ en het is het eerste album sinds negen jaar. De plaat zal op 26 februari 2021 verschijnen via Daptone Records.

Menahan Street Band is een echte supergroep met enkele van de meest productieve songwriters, arrangeurs en producers van dit moment. Ze keren terug met hun nieuwe album ‘The Exciting Sounds Of Menahan Street Band’.

De New Yorkse Menahan Street Band bestaat uit een flink aantal bekende artiesten, waaronder: Thomas Brenneck (Budos Band, The Expressions, Los Yesterdays), Dave Guy (The Roots, Late Night House Band, The Dap-Kings), Nick Movshon (Lee Fields and the Expressions, The Black Keys, The Avalanches), Leon Michels (Big Crown Records, El Michels Affair, The Black Keys) en Homer Steinweiss (The Dap-Kings, Holy-Hive, Lee Fields and the Expressions).

De band slaagt erin om op meesterlijke wijze jazz en soul met elkaar te verbinden; hun energie en improvisatie worden in een groovy jasjes gestoken. Dit heeft een kenmerkend geluid opgeleverd en vormt de basis voor enkele bekende beats van de moderne hiphop, gesampled door hiphop legendes als Kendrick Lamar, Jay-Z, Travis Scott, Eminem en 50 Cent.

Ten tijde van hun oprichting in 2007 werd de muziek van de Menahan Street Band al als vernieuwend gezien. De leden van de band deelde hun liefde voor hiphop, rock ´n roll en haar excentrieke subgenres die hen heeft geïnspireerd tot het maken van soul- en funkmuziek waar ze bekend om staan.

Het werd hun missie om muziek te maken vanuit een breder perspectief; het album omvat de invloeden die hun veelzijdige smaak en ideeën beter vertegenwoordigen. Door het experimentele gebruik van moog-synths, elektrische piano’s, drummachines en een hele reeks analoge instrumenten, zijn de invloeden van de late jaren zestig en begin jaren zeventig goed terug te horen op het nieuwe album. In 2021 zal de band zich opnieuw laten zien met het filmische meesterwerk ‘The Exciting Sounds Of Menahan Street Band’.

Het album verschijnt op 26 februari 2021 op CD, zwart vinyl en gelimiteerd vintage groen vinyl.