Kim Wilde naar Nederland voor 4 concerten

Kim Wilde naar Nederland voor 4 concerten

DOMBURG – Pop-icoon Kim Wilde komt in oktober naar ons land voor 4 intieme concerten. De concerten zullen plaatsvinden op 1 oktober in Stadsschouwburg de Maagd in Bergen op Zoom; 2 oktober in Theater a/d Parade in Den Bosch; 3 oktober Parkstad Limburg Theater in Heerlen en 4 oktober in De Boerderij in Zoetermeer. De kaartverkoop voor het concert in Zoetermeer is reeds begonnen. De kaartverkoop voor de overige concerten start vrijdag a.s.via de theaters.

Kim Wilde bestormde in de eighties de Europese hitparades. Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Vorig jaar gaf Kim Wilde 20 optredens in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, samen met coryfeeën als Bernie Shaw, Joe Lynn Tuner en de legendarische Alice Cooper.

Tournee organisatie: Peter Boone Music Productions i.s.m. DIBA International Concerts.