Jungle By Night maakt albumtitel bekend

Jungle By Night maakt albumtitel bekend

The Traveller is de naam van het nieuwe album van Jungle By Night, dat op 20 mei verschijnt. Het collectief, dat bestaat uit negen jonge muzikanten, duikt met het nieuwe album nog dieper de wereld van afrobeat, ethiobreaks, Turkse psychedelica en peperhete cumbia in. De geluiden zijn nieuw, exotischer en ruiger dan ooit te voren. “We wilden onszelf echt verrassen en we hopen dat ons publiek ook aangenaam verrast wordt”, aldus saxofonist Pieter van Exter.

Jungle By Night speelt op maandag 25 april op Paaspop in Schijndel en dinsdag 26 april op de eerste editie van Transition Festival in TivoliVredenburg in Utrecht. De album release show vindt op vrijdag 27 mei plaats in Paradiso in Amsterdam.

Op The Traveller zet Jungle By Night haar ontdekkingsreis door het muzikale oerwoud voort. De bezwerende oriëntale klanken vermengen zich met de hallucinerende rock uit de jaren ’70. Inspiratie voor het nieuwe album komt voort uit internationale indrukken en ervaringen die de band tijdens haar tours, het spelen op festivals en het bezoeken van concerten van andere musici, waaronder Ibrahim Maalouf en Robert Glasper, opdeed.

Infinite is de eerste track van het album en is illustratief voor de nieuwe weg die de band met The Traveller inslaat. Beluister de track hier:

Jungle By Night live
16/04 Popsalon, Osnabruck (DE)
25/04 Paaspop, Schijndel
26/04 Transition Festial, Utrecht
27/04 Oranjepop, Nijmegen
05/05 Op de T Festival, Bergen op Zoom
15/05 My First Festival, Utrecht
20/05 Grand Theatre, Groningen
27/05 Paradiso, Amsterdam
28/05 AB, Brussel (BE)
03/06 Burgerweeshuis, Deventer
04/06 Bird, Rotterdam