Video: Joe Jackson kondigt nieuw album en jubileumtournee aan

Video: Joe Jackson kondigt nieuw album en jubileumtournee aan

Op 18 januari 2019 brengt de legendarische singer-songwriter Joe Jackson zijn nieuwe album Fool uit.

Met Fool, alweer zijn twintigste album en de opvolger van het in 2015 verschenen Fast Forward, ging voor Joe Jackson een langgekoesterde wens in vervulling: een tournee afronden en direct daarna met de band de studio in om een album op te nemen. En aldus geschiedde, op 29 juli deed hij zijn laatste show in het Eqyptian Theater in Boise, Idaho en betrok een dag later met zijn band de Tonic Room Studios in Boise.

Fool is geproduceerd door Joe Jackson en Pat Dillett (David Byrne, Sufjan Stevens, Glen Hansard) en opgenomen met de band waarmee Jackson sinds de release van Fast Forward optreedt; gitarist Teddy Kumpel, drummer Doug Yowell en bassist Graham Maby waarmee Jackson al decennialang samenspeelt. De Fast Forward Tour ging een geheel eigen leven leiden en behelste uiteindelijk meer dan 103 shows.

Volgend jaar viert Joe Jackson zijn veertigjarig jubileum als artiest en omlijst dat met de Four Decade wereldtournee waarmee hij ook vijf keer Nederland aandoet. Op 17 maart staat Joe Jackson in de Oosterpoort in Groningen, op 7 en 8 april in Paradiso in Amsterdam, op 10 april in het Muziekcentrum in Enschede en tot slot op 11 april in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Over de nieuwe wereldtournee zegt hij: ‘So, here comes a big tour. We want to celebrate the fact that this is happening after 40 years; anything else, would be like sulking in a room by yourself on your own birthday party.”

Inmiddels heeft Joe Jackson een eerste tipje van de sluier van zijn nieuwe album opgelicht met de release van Fabulously Absolute. Bekijk hier de clip: