Hartverscheurende countryduetten in Kultuurfabriek Kooiaap: ‘In deze liedjes kunnen we helemaal onszelf zijn’

Hartverscheurende countryduetten in Kultuurfabriek Kooiaap: ‘In deze liedjes kunnen we helemaal onszelf zijn’

Door Harry de Jong 

Singer-songwriter Edwin Jongedijk en countryzangeres Hilde Vos verzorgen op zondagmiddag 8 oktober vanaf 16.00 uur onder de naam History Of Country Duets een bijzonder concert in Kultuurfabriek Kooiaap aan de Leijester Hegedyk 27B in Alde Leije.  Ze brengen met begeleiding van een voltallige band een selectie uit de meest hartverscheurende countryduetten van de afgelopen 50 jaar.

George Jones en Tammy Wynette, Jim Reeves en Patsy Cline, Johnny en June Carter Cash, Porter Wagoner en Dolly Parton , Robert Plant en Alison Krauss. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze in de loop der jaren allemaal onvergetelijke duetten aan de muze hebben ontworsteld. Duetten die zowel een country- als poppubliek in het hart wisten te raken.

Parels

Jongedijk en Vos zochten de echte parels eruit, zoals Love Hurts van Gram Parsons en Emmylou Harris,The Last Thing On My Mind van Dolly Parton en Porter Wagoner, Islands In The Stream van Kenny Rogers en Dolly Parton en Jackson van  Johnny Cash and June Carter Cash. “Liedjes waarbij we ons lekker voelen en waarin we helemaal onszelf kunnen zijn,’’ lichten de beide muikanten toe. “We zijn beiden opgegroeid met country en we willen deze fantastische muziek graag met iedereen delen.”

Edwin Jongedijk is bekend van de countrygroepen Taney Town en Slow Movin’ Outlaws. Ook is hij op het solopad met in Gronings dialect gezongen liedjes. Hilde Vos kreeg bekendheid door haar duetten met Dick van Altena en als onderdeel van de theatertour van Johan Derksen. Ze heeft inmiddels meerdere albums op haar naam staan en tourt regelmatig door ons land met haar eigen band.

(Foto Henk Bleeker)