Halie Loren geeft zichzelf bloot op nieuw album

Halie Loren geeft zichzelf bloot op nieuw album

From The Wild Sky verschijnt op 1 juni aanstaande en werd geproduceerd door Troy Miller (Adele, Chaka Khan e.v.a.).

Authenticiteit en connecties zijn ijkpunten in de artistieke groei van Halie Loren. De in Alaska geboren award-winnend singer/songwriter brengt op 1 juni haar nieuwe album From The Wild Sky uit, waarop tien nieuwe songs en een fantastische bewerking van Roberto Livi’s A Mi Manera te horen zijn. Het album werd geproduceerd door Troy Miller, die eerder al samenwerkte met Adele, Chaka Khan en Macy Gray.

Op From The Wild Sky neemt Halie Loren haar trouwe fans mee op een ontdekkingstocht waarbij muzikale grenzen overschreden worden. Iets dat ze overigens al eerder in haar imposante carrière deed: Waar haar met een JPF Music Award bekroonde debuut They Oughta Write A Song uit 2008 zich laat bestempelen als een jazz/pop album, had opvolger After Dark een meer indie georiënteerd geluid.

Halie’s meermaals geroemde talent als songwriter kwam bij de release van het album Simply Love in 2013 wederom naar voren, dat zelfs voor de officiële release al op nummer 1 in de Japanse Billboard Jazz charts belandde. Met From The Wild Sky brengt Loren echter haar meest persoonlijke werk tot nog toe uit. “De songs op het album vinden haar oorsprong in belangrijke momenten in mijn leven,” vertelt ze. “From The Wild Sky voelt als het meest eerlijke album dat ik ooit gemaakt heb waarop ik persoonlijke levenservaringen deel met de luisteraar.”

De samenwerking met producer Troy Miller was als een droom die uitkwam voor Halie. Voorzien van Millers vingerafdruk en door medewerking van muzikanten als Femi Temowo, Michael Olatuja, Ben Williams en de vocalen en strings van Becca Stevens, Nathan Schram en Andrew Yee voelt From The Wild Sky eerder als een ervaring dan een collectie songs.