GREAT LAKE SWIMMERS

GREAT LAKE SWIMMERS

A Forest Of Arms is het zesde album van Great Lake Swimmers, de band van Tony Dekker, en de opvolger van New Wild Everywhere uit 2012. Met een stuwende ritmesectie, messcherpe violen en sprankelende banjo en gitaren hebben Tony Dekker en zijn bandleden de sound breder getrokken en klinken de nummers dynamischer dan ooit tevoren.

Degene die bekend zijn met het werk van Great Lake Swimmers zullen de terugkerende thema’s herkennen: de schoonheid van de natuur, milieuproblematiek en intermenselijke verhoudingen. Net als bij de vorige albums is ook A Forest Of Arms opgenomen op verschillende locaties gedurende een periode van ruim zes maanden. De albumtitel The Great Bear is vernoemd naar een nummer dat geïnspireerd is op een reis die Tony Dekker maakte met het World Wild life Fund naar de noordelijke regenwouden van Brits-Columbia.

Great Lake Swimmers bestaat uit Tony Dekker, lead vocals en gitaar, gitarist en banjospeler Erik Arnesen, Miranda Mulholland op viool en achtergrondzang, Brett Higgins op contrabas en nieuwkomer Joshua Van Tassel op drums. Met gastbijdragen van Kevin Kane (Grapes Of Wrath) en Howie Beck (Feist).