Gitaarfenomeen Tommy Emmanuel kondigt Nederlandse tour aan

Gitaarfenomeen Tommy Emmanuel kondigt Nederlandse tour aan

Het Australische gitaarfenomeen Tommy Emmanuel kondigt voor begin volgend jaar een serie van zes shows in Nederland aan. De wereldberoemde akoestische gitarist heeft met zijn unieke ‘fingerpicking style’ en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden, een grote schare trouwe fans opgebouwd en speelt over de hele wereld jaarlijks honderden shows voor uitverkochte zalen.

Tommy Emmanuel, die als 6-jarige met zijn familie in Australië tourde als ‘‘The Emmanuel Quartet’ is uitgegroeid tot een legendarische gitarist met twee Grammy nominaties op zijn naam. Met zijn solo-optredens verkoopt hij zalen uit als het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York. Een hoogtepunt in zijn ondertussen meer dan 50 jaar durende carrière was de samenwerking met zijn held Chet Atkins van wie hij de titel CPG (Certified Guitar Player) kreeg.

Voor het voorprogramma en als special guest vroeg Tommy dit keer gitarist JD Simo. JD Simo bracht het grootste deel van zijn leven tourend door. Oorspronkelijk als sessiemuzikant, de afgelopen jaren als zanger/gitarist van het bluesrock/rock ‘n’ roll trio Simo. Sinds begin 2018 is JD Simo solo te horen als support van Tommy Emmanuel en leverde hij in de vorm van het duet ’‘(Sittin’ On) The Dock of the Bay’ een bijdrage aan Tommy’s meest recente album ‘Accomplice One’. Dit najaar komt zijn eerste solo album ‘Off at 11’ uit.

TOMMY EMMANUEL with special guest JD Simo
Woensdag 13 maart, Groningen – Oosterpoort
Donderdag 14 maart, Utrecht – TivoliVredenburg
Vrijdag 15 maart, Heerlen – Parkstad Limburg Theaters
Zaterdag 16 maart, Tilburg – 013
Zondag 17 maart, Nijmegen – Stadsschouwburg
Dinsdag 19 maart, Rotterdam – Nieuwe Luxor

Ticketverkoop start zaterdag 13 oktober a.s. om 10.00 uur via de websites van de zalen en www.ticketmaster.nl

www.tommyemmanuel.com