‘Every Road’ eerste single nieuw album ‘Silent Days’ van The Bony King of Nowhere

‘Every Road’ eerste single nieuw album ‘Silent Days’ van The Bony King of Nowhere

Na drie jaar stilte is de Belgische singer-songwriter Bram VanParys alias The Bony King of Nowhere terug met nieuw werk.

‘Every Road’ is de eerste en reeds digitaal beschikbare single, een inktzwarte breakup song die verraderlijk licht aanvoelt.

Het nummer zet ook meteen de toon voor het volledige album ‘Silent Days’, dat in september uitkomt. De tekst is pijnlijk eerlijk en ontdaan van alle franjes, gebracht met een rauwe en doorleefde stem. In het rijke arrangement hoor je dat The Bony King of Nowhere een muzikale zoektocht achter de rug heeft en met een nieuwe, gelaagde sound thuis kwam.

‘Silent Days’ is het vierde album van The Bony King of Nowhere en het eerste dat bij Unday Records verschijnt, het label dat ook acts als Trixie Whitley, Flying Horseman en Millionaire onder haar hoede heeft. De release zal gepaard gaan met release shows in Nederland en België.

VanParys opereert sinds 2018 opnieuw onder zijn vertrouwde pseudoniem The Bony King of Nowhere, de naam die hij in 2015 opgaf om er voor één album kortweg Bony King van te maken. Na de release van dat album – ‘Wild Flowers’ – liet Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen.

Er speelden te veel vragen. Over zin – betekenis en richting –, over eigenheid en eerlijkheid, over te hard willen of net te weinig zoeken. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Hij bracht er een jaar door in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop. Daar begon hij met het maken van rauwe demo-opnames, die uitgroeiden tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

‘Silent Days’ werd voorafgegaan door debuutplaat ‘Alas My Love’ (2009), ‘Eleonore’ (2011), het titelloze album uit 2012 en ‘Wild Flowers’ (2015, onder de naam Bony King).