Emil Landman Kondigt nieuwe muziek en albumtour aan

Emil Landman Kondigt nieuwe muziek en albumtour aan

In negen weken de wereld rond om liedjes te schrijven, beginnend en eindigend in Amsterdam. Dat deed Emil Landman (Amsterdam, 1989), wiens nieuwe single Our Bodies morgenochtend bij GIEL op NPO 3FM in première gaat.

Op reis met niets, terugkomen met een album. Een paspoort vol visa en dan weer de wereld in, met band en nieuwe liedjes op zak.

Eind 2015 pakt Emil zijn backpack, gitaar en mobiele opname apparatuur en staat hij aan het begin van een nieuw avontuur. In een periode van negen weken reist hij de wereld rond, waarbij hij onder andere Duitsland, Wit-Rusland, Mongolië, China, Zuid-Korea, Japan, De Verenigde Staten, Portugal en Frankrijk aandoet. Onderweg ontdekt hij nieuwe plekken met verrassende verhalen, mensen en culturen. Tijdens lange gesprekken, schaakspelletjes en gitaarspelen doet hij ideeën op voor nieuwe liedjes. Als vanzelf lijken nieuwe klanken en woorden te ontstaan – in hotelkamers, op Mongoolse hoogvlaktes, ergens op de Chinese muur, in een capsule slaapkamer in Japan, op een grasveld in Polen en op een rots in de Nevada Desert – welke hij ter plekke opneemt met de door hem meegebrachte apparatuur.

Eenmaal thuis aangekomen werkt Emil het ruwe materiaal uit met zijn vaste producer Martijn Groeneveld (Blaudzun, Bertolf). Samen leggen zij de laatse hand aan Emil’s tweede album dat dit najaar zal verschijnen. De album release show vindt op 20 oktober plaats in EKKO in Utrecht.

Vanaf 15 oktober gaan Emil en zijn band op tournee door Nederland en doen daarbij de volgende podia aan:
15/10 Burgerweeshuis, Deventer
20/10 EKKO, Utrecht ( album release show)
30/10 Lely Sunday Afternoon, Lelystad
05/11 Paradiso, Amsterdam
19/11 013@Paradox, Tilburg
20/11 Paard van Troje, Den Haag
23/11 Merleyn, Nijmegen
25/11 Apollo, Emmen