DE EARRINGS OVER DE EARRING

DE EARRINGS OVER DE EARRING

Een halve eeuw woeste avonturen van onze oudste, beste en grootste rockband

Golden Earring gaat dit najaar zijn 50+jarig bestaan vieren met een uitgebreide tournee en een uitverkochte show in de Ziggo Dome – en er doen zelfs geruchten de ronde over een nieuwe cd. Daarom eert Mooks Publishing onze oudste, beste en grootste rockband met een kloek boek. Daarin vertellen George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk het verhaal van hun band aan de hand van interviews van de jaren zestig tot nu: DE EARRINGS OVER DE EARRING.

In DE EARRINGS OVER DE EARRING vertellen de vier bandleden over woeste avonturen on the road, triomfen in de opnamestudio’s, werken met collegamuzikanten en ex-bandleden, ruzies met managers en platenbonzen, hoogte- en dieptepunten en, vanzelfsprekend, over seks, drugs en rock & roll.
De verzameling historische interviews wordt doorspekt met alle columns die Barry Hay tussen januari 2006 en september 2011 schreef voor popglossy’s Revolver en Lust for Life – stuk voor stuk literaire pareltjes vol hilarische anecdotes uit Hay’s enerverende muzikantenbestaan.
Bovendien bevat het boek honderden foto’s, waarvan velen nog nooit eerder werden gepubliceerd.

DE EARRINGS OVER DE EARRING kwam tot stand onder redactie van schrijver en popjournalist Tjerk Lammers (o.a. Iron Man: My Journey Through Heaven and Hell with Black Sabbath, Dijkdoorbraak: Rock van eigen Bodem 1958–Heden, Queen over Queen).