Cindy Wilson kondigt debuut aan

Cindy Wilson kondigt debuut aan

Cindy Wilson, de frontvrouw van B-52s, bekend van onder andere de wereldhit Love Shack, brengt op 17 november haar langverwachte debuutalbum Change uit. De nieuwe single No One Can Tell You kwam onlangs uit en het album is vanaf nu verkrijgbaar als pre-order.

Change is het eerste solo album van Cindy Wilson en markeert een belangrijk ijkpunt in haar imposante muzikale carrière. “Dit project geeft me de mogelijkheid om te experimenteren met genres en sounds, en hierbij tevens mijn fans te betrekken” aldus Wilson, die het album aankondigde met een speciale campagne op Pledgemusic.

Change kwam tot stand tot een min of meer toevallige ontmoeting met muzikanten Ryan Monahan en Lemuel Hayes, toen Wilson even terug was in haar geboortestad Athens. Samen met producer Suny Lyons nam het trio de Sunrise en Supernatural EPs op, welke door internationale media lovend ontvangen werd.

Na het succes van de eerdere EP’s besloten Wilson, Monahan en Hayes dat ze een volledig studio album wilde maken, dat werd opgenomen in The Space Station in Athens. De mix van pop, disco en elektronica maken het album tot een meesterwerk dat garant staat voor de glansrijke carrière die Cindy in de afgelopen veertig jaar opgebouwd heeft.