Wouter Hamel toont gezicht op nieuwe EP

Wouter Hamel toont gezicht op nieuwe EP

Op vrijdag 8 december verschijnt de nieuwe EP Wiser Now van Wouter Hamel. Drie schitterende nieuwe songs, waarvan Wouter er twee schreef met zijn muzikale zielsverwant Benny Sings tijdens de opnamen van zijn meest recente studioalbum Amaury. De eerste single Can’t Do Without It komt aanstaande vrijdag uit. Op 10 december treedt Wouter in een intieme setting op in De Roode Bioscoop in Amsterdam.

De songs op Wiser Now hebben een heel ander geluid dan die op Amaury, het album dat Hamel op 4 augustus jongstleden uitbracht. De samenwerking met Benny Sings, waarmee Wouter eerder al drie albums maakte, maakt Wiser Now tot een typische Wouter Hamel EP vol schitterende pop/jazz liedjes.

“Ik nam mijn laatste album Amaury op met Andy Platts van Young Gun Silver Fox”, licht Wouter toe. “Tijdens het maken van het album met Andy werkte ik ook aan liedjes met mijn oude compaan Benny Sings, met wie ik al drie albums heb gemaakt. Deze liedjes met Benny Sings zijn zonde om te laten liggen en nu is het goede moment om ze als EP uit te brengen.”

Wouter Hamel won in 2005 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en debuteerde in 2007 met het album Hamel. Sindsdien is hij een graag geziene gast op grote festivals als North Sea Jazz Festival, ontving hij een Edison en Zilveren Harp en reist hij de wereld over voor optredens. Met name in Japan en Korea heeft hij over de jaren een grote fanbase opgebouwd. Na de release van het album Amaury deed Wouter een clubtour langs diverse Nederlandse popzalen.