VENICE – Terug in Nederland met concerten & nieuwe songs

VENICE – Terug in Nederland met concerten & nieuwe songs

Nadat de Amerikaanse band Venice hun European Fall tour eind vorig jaar om prive omstandigheden moest verplaatsen is de band volgende maand terug in Nederland om de schade in te halen. Niet alleen spelen ze acht full band shows in de grote Nederlandse theaterzalen, ook verrassen ze de fans met een nieuw mini album ‘Lucky 7 – Part One’ EN een een verzameling van classic Venice songs, onder de titel ‘Venetian Vinyl’ voor het eerst op vinyl (2LP).
Luister hier alvast naar nieuwe single ‘Trying to find America’.

Venice
De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kip en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië.
Nederland is voor de Lennons hun home away from home. De band verwierf hier door de jaren heen een grote schare trouwe fans. Klassieke Venice hits als Think Again en The Family Tree zijn jaarlijks terug te vinden in de hoogste regionen van onze Top 2000 en de band werd in Nederland beloond met onder meer een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest. De afgelopen jaren heeft de band bijna non-stop getourd (onder meer een stadion tour met PinkFloyd frontman Roger Waters). Daarnaast werkten ze aan nieuw materiaal en leverden de bandleden bijdragen aan tribute albums van rock iconen als Crosby, Stills, Nash & Young, Bruce Springsteen en Don Henley.

Lucky 7 – Part One
Voor de opnames van het nieuwe mini album ‘Lucky 7 – Part One’ zijn de zeven oorspronkelijke Venice-leden voor het eerst in 25 jaar in de studio herenigd. Drummer Scott Crago en toetsenist Monroe Jones verlieten de band net na de release van het debuut album mid jaren 90. De eerste koos voor een carriere bij de Eagles, de tweede vertrok naar Nashville en schopte het tot Grammy Award winning producer.
Eind vorig jaar keerden ze terug naar California om samen met de Lennon broers en bassist Mark Harris het Venice van begin jaren ‘90 te doen herleven (rel. 27-3).

Venetian Vinyl
Het indrukwekkende dubbel album Venetian Vinyl bevat een zorgvuldige selectie van 23 klassieke Venice songs, voor het eerst beschikbaar op vinyl. Een compleet overzicht van 25 jaar Venice op 2LPs (rel. 13-4).

Venice Live
13-4 Hoogeveen, De Tamboer
14-4 Apeldoorn, Orpheus
15-4 Eindhoven, Muziekgebouw
16-4 Nijmegen, Schouwburg
18-4 Rotterdam, De Doelen
20-4 Groningen, Oosterpoort
21-4 Volendam, PX
22-4 Utrecht, Tivoli/Vredenburg

Maart 2015
www.venicetheband.com