The Sweetback Sisters laten gouden country tijden herleven

The Sweetback Sisters laten gouden country tijden herleven

Het nieuwe album King of Killing Time verschijnt op 25 augustus.

Op 25 augustus aanstaande verschijnt het nieuwe album King of Killing Time van The Sweetback Sisters. In tien jaar tijd zijn The Sweetback Sisters uitgegroeid tot een zeer gerespecteerde country en rockabilly act en op het nieuwe album klinkt de groep avontuurlijker dan ooit tevoren.

King of Killing Time bevat tien songs waarin Emily Miller en Zara Bode met hun kenmerkende harmonieën aanstekelijke en onverwachte bewerkingen van onder meer George Jones en Gram Parsons originals ten gehore brengen. De combinatie van genres als jazz met hun authentieke geluid creëren een unieke blend van hartstocht, humor en virtuoos muzikaal vakmanschap.

“We zijn geen retro of een ’throwback’ band”, zegt Emily Miller. “Wat we doen is terug gaan naar de gouden tijd van country muziek en daarbij proberen we ons voor te stellen dat het genre een andere revolutionaire inslag zou hebben. Dat het honky-tonk element de wereld over had genomen, in plaats van de pop-rock sound die je tegenwoordig overal hoort. Ik denk dat we een moderne band zijn, alleen dan in een andere tijdset dan de artiesten waar we zelf graag naar luisteren.”

Het album King of Killing Time is een nieuw hoofdstuk aan het zeer succesvolle levensboek van The Sweetback Sisters. Sinds de release van het debuut Bang! uit 2007 heeft de band een toegewijde fanbase opgebouwd in de Verenigde Staten en Europa en door lovende kritieken van NBC en NPR kreeg de muzikale carrière van Emily Miller en Zara Bode een ware kick-start.

De afgelopen twee jaren is er echter veel veranderd in hun privé leven. Zowel Miller als Bode zijn getrouwd en kregen kinderen, een ontwikkeling die een grote invloed op het nieuwe album had. “Veel songs van het nieuwe album spelen we inmiddels al meer dan een jaar, maar we hadden ze mede door de thuissituatle nog nooit opgenomen”, aldus Bode. “Daardoor waren we wel uiterst goed voorbereid en voelden we ons zeer op ons gemak toen we aan de opnames in de Guilford Sound Studio begonnen.”

The Sweetback Sisters’ mix van magische harmonieën en stuwende ritmes blikt niet alleen terug op honky-tonk met een nostalgische inslag, maar is een eigentijdse blik op een typisch Amerikaans genre. King of Killing Time van The Sweetback Sisters verschijnt op 25 augustus via Signature Sounds / V2 Records.