Eva Auad met nieuw album ‘Rules of Romance’ op Basta Music

Eva Auad met nieuw album ‘Rules of Romance’ op Basta Music

Deze maand verschijnt bij Basta Music het tweede album van Eva Auad, getiteld ‘Rules of Romance’. Luister naar de eerste single Lonely Driver.

Na het verschijnen van haar goed ontvangen debuutalbum in 2012, goede kritieken en vele optredens met als hoogtepunt een optreden in het voorprogramma van De Dijk in de Amsterdamse HMH, werkte de jonge zangeres Eva Auad hard door aan repertoire voor het vervolgalbum.

Co-producer van haar eerste album, Ken Stringfellow, besloot Auad op sleeptouw te nemen en nam haar mee naar verschillende solo-optredens door Nederland en België, om haar later vervolgens ook tezamen met zijn eigen band The Posies op te laten treden. De hechte band had als logisch gevolg dat Stringfellow haar tweede album produceerde. Gedurende een jaar werd er gewerkt aan de opnamen van het album.

Wat opvalt is dat dit tweede album donkerder is, wat minder poppy. Tegelijkertijd is het wat filmischer en is dit meer nog Eva Auad zoals zij zichzelf het liefste ziet: veel verschillende stijlen met verrassende hooks en catchy lijntjes.

Tussen donkere nummers als ‘Out of Dreaming’ en ‘Interfere’ is er plaats voor luchtigere, uptempo songs als ‘Lonely Driver’ en ‘What’s Going On’. Bijzonder is de ballad ‘Your Hand in Mine’, geschreven voor een letterlijk doodzieke vriendin en van strijkers voorzien door Davide Rossi (Coldplay).