Dusty Hill: ,Wij zijn geen sterren, maar muzikanten’

Dusty Hill: ,Wij zijn geen sterren, maar muzikanten’

Door Harry de Jong

En alweer legt een rock and roll held het loodje. Bassist Dusty Hill (72) van ZZ Top is in zijn slaap overleden. Daarmee komt een eind aan een tijdperk.

Ik heb Dusty viermaal gesproken en onderstaand interviewfragment  laat het beste zien wat voor man hij was.

Dusty Hill: ,,Ik geef toe dat wanneer we in de jaren tachtig niet die video’s met die meiden en die auto’s hadden gemaakt, we lang niet zo’n wereldnaam hadden gehad als nu. Gekke tijd trouwens, als ik er nu aan terugdenk. We hadden geen enkele privacy meer. En dat nekt je uiteindelijk. Je komt in een wereld terecht waarin iedereen je ineens zogenaamd kent en alles van je moet en wil. Maar dat is niet ons leven. Wij zijn eenvoudige muzikanten, die al dertig jaar vijf avonden per week optreden en gemiddeld een maand per jaar vrij nemen.”

,,En we koesteren die vrije tijd. Zelf heb ik een dochter, een vrouw, een motor, een paar paarden, een huis in de stad en eentje op het platteland. Aan al die dingen samen probeer ik elke minuut van mijn vrije tijd te geven. Want ik ben nog steeds een eenvoudige jongen uit Dallas, Texas. In die staat liggen mijn wortels verankerd. Mijn zuster is er gestorven, ze kon geweldig pianospelen. En ook mijn moeder, een vrouw die in Texas als zangeres ooit iets betekende. En dan is er nog mijn broer Rocky, een jongen die vecht voor zijn eigen carrière in de muziek. Hij kan in ieder geval van mij leren het begrip ‘rockster’ niet al te serieus te nemen. Wij zijn geen sterren, maar muzikanten, zeg ik altijd.”