Nieuw album Doug Adkins krijgt vier sterren in Lust For Life Magazine

Nieuw album Doug Adkins krijgt vier sterren in Lust For Life Magazine

Het nieuwe album Dirt Road & Fence Lines van de Amerikaanse countryzanger Doug Adkins krijgt in het toonaangevende nationale popmagazine Lust For Life maar liefst vier sterren.

Lees hier de recensie:
De uit Montana afkomstige countryzanger Doug Adkins timmert al jaren aan de weg met albums die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Dirt Road & Fence Lines vormt daarop geen uitzondering. Adkins heeft zich nooit de wet laten voorschrijven door de heersende opvattingen van Nashville en volgt alleen de weg die zijn hart hem ingeeft, bij wijze van spreken. Zijn interpretatie van countrymuziek stoelt op de verworvenheden van de befaamde outlawperiode uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, maar Adkins is allerminst een verlate ,outlaw.’ De man die ooit een hit scoorde met Whiskey Salesman klinkt als een hedendaagse countryrocker die in alle opzichten een voorbeeld is voor nieuwlichters als JP Harris. In de dertien zelfgeschreven liedjes ontpopt hij zich tot een bij vlagen grote verhalenverteller die het leven van een constant rondreizend muzikant op meeslepende wijze bezingt en daarnaast graag terugkijkt op de dagen van zijn jeugd, toen elke dag de zon scheen en het alleen regende bij de boeren.

Doug Adkins speelt op zondagmiddag 9 september om 16.00 uur live in Kultuurfabriek Kooiaap, Leijester Hegedyk 27b, 9071 XB Alde Leije. Kaarten: 15 euro. Kultuurfabriekkooiaap.nl
Info: harry-dejong@live.nl