Countrytalent Maurice van Hoek naar Kultuurfabriek Kooiaap

Countrytalent Maurice van Hoek naar Kultuurfabriek Kooiaap

Een van de grootste talenten in ons land op het gebied van moderne country en Americana is Maurice van Hoek. Op zondagmiddag 7 april om 16.00 uur komt hij met zijn band voor een concert naar Kultuurfabriek Kooiaap in Alde Leije.

Maurice van Hoek (25 januari 1992) ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt na drie maanden rondgezworven te hebben in Amerika vast dat countrymuziek zijn leven is. Zijn hart gaat daarbij vooral uit naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties.

In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. ,,Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat is waar countrymuziek over gaat,’’ aldus van Hoek. De muzikant keert terug naar Nederland met een uitgesproken muzikale visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet, songs schrijven. Dit resulteert in 2016 in zijn debuutalbum Live Forevermore. Ondertussen speelt Maurice waar hij kan: duo-optredens, huiskamerconcerten en op de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Het resultaat is het nieuwe album Traveling Man dat op 21 september 2018 verschijnt. Hiervoor werkt hij samen met producers Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones. Het album gaat over de reizen die je maakt in je persoonlijke ontwikkelingen. Over de zoektocht naar liefde, maar ook de pijn die dat soms met zich mee kan brengen. Traveling Man is een plaat die het gehele Americana genre weet te omvatten: van opzwepende, tot melancholische songs en ballads over de liefde.

Het album werd in de vaderlandse pers goed ontvangen en zelfs een van de beste countryrockalbums van eigen bodem genoemd. Ondertussen blijft Van Hoek zich ontwikkelen en is hij alweer druk bezig met het schrijven van liedjes voor een nieuw album.